2012 m. birželio 13 d., trečiadienis

Patarimai pradedančiajam video kūrėjui.

Net nežinau kaip pradėti šitą tekstą... Hmmm nesu geras rašytojas ir dažniausiai per Lietuvių pamokas miegodavau ( shame on me ) . Labiausiai man sekasi išreikšti mintis į kamerą na , bet dabar pabandysiu padaryti šiokį tokį tekstuką.
    Visą tai rašau todėl , nes noriu motyvuoti ir gal būt padėti jauniems savim nelabai pasitiktiems video kūrėjams. Žinau tą jausmą kai nori , bet abejoji savo jėgomis , ką apie tave pagalvos tavo draugai ir aplinkiniai o labiausiai bijai tų žmonių kurių net nepažysti ir tai gan juokinga nes jų nuomonė ir lieka už monitoriaus ekrano. Na , bet ilgai netauzysiu or pradėsiu nuo kelių punktų...

       1- Kaip ir minėjau svarbiausia pasitikėti savimi pasiimti popieriaus lapą apgalvoti kaip tu nori išreikšti save ir ar tai bus įdomu kitiems. Geriausia apgalvoti tiek temą tiek iš ko ji susidės pasidaryti mažą planą. 
    Tema tai tik vienas iš daugelio dalykų kurios turi apgalvoti , bet aišku vienas svarbiausių dalykų. Apgalvok tiek spalvas tiek muzikinį foną tiek kapus video.


      2- Video tema ir turinys praktiškai paruoštas. Būtinas dalykas pažinti prietaisą su kuriuo filmuosi savo video jei šitą įrenginį rankose laikai pirmą kartą nepagailėk šiek tiek laiko susipažint su juo valdymų ir galimybėmis. Stenkis užtikrinti stabilumą, patikrink keletą kartų ar video tikrai matysis ką nori nufilmuoti ( kaip sakoma kelis kart pamatuok o tada siūk ) tai taipogi galioja video kūrimui tik aišku nieko siūti nereikia :)




     3- Montažas vienas svarbiausių video kūrimo stadijų . Aišku geriausiai visus efektus ir filmuoti taip , kad reiktų kuo mažiau montažo tiek video judesį aiškų priklausomai nuo jūsų galimybių. Pradžioje būtų gerai , kad tiesiog susipažintum truputėli su programa su kuria karpysi ir tvarkysi video pasižiūrėti keletą pamokų youtubėje ( aišku keletą esu sukūręs ir aš pats ) . Nes viena didžiausių video kūrėjų problemų tai žinojimas ką nori pateikt ir kaip tik nemokėjimas tai atlikti.




     4- Aišku kai jūsų darbas pabaigtas belieka jį kažkur patalpinti , kad jį galėtumete pasidalinti su visu pasauliu ( na praktiškai LIETUVIAIS :D ) ,bet prieš talpinant jį gerai pagalvokite ar tikrai jis vertas publikos dėmesio ar galite sukurti kažką geresnio , bet tam reikia laiko . Nenusiminkite jei pirma kartą nepavyko padaryt kažko gero nes video kūrimas ir remiasi eksperimentavimu mokinimosi nes kaip žinot niekas negimė mokėdamas viskas išmokstama su laiku




Na tikiuosi šioks toks straipsniukas galbūt padės galbūt motyvuos ir šitas mano aišku gramatiškai neteisingas tekstukas kažkam pravers ir jį sukūriau ne be reikalo :)


Žemiau pateikiu savo keletą sony vegas pamokų jei kas dar nematėte









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą